Instagramda aşamalı fotoğraflarını paylaştığımdan beri birçok arkadaşım yapsanda yesek ya da tarifini versene gibi sitemlerde bulundular. Sitemlere son veriyorum. İşte tarif geliyor…
Malzemeler: 2 bağ pazı, 200 gram kıyma ( 1 adet antrikot yaklaşık 200 gram gelir, bunu kıyma çektirirseniz harika olur), 1 adet soğan, 1 çay bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz. Ayrıca sosu için 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş ezilmiş sarımsak
Yapılışı: İç malzemesi için kıyma ve diğer malzemeleri çukur bir kaba alın ve iyice karıştırarak yoğurun. Sonra 2 bağ pazıyı saplarından ayırıp sıcak su dolu bir tencereye batırın ve 10 saniye sonra çıkarın. Bu işlem dolmayı daha rahat sarmanızı ve pazıların yeşil renginin korunmasını sağlar efendim. Bu arada pazı saplarını atmayın, onları da güzelce yıkayıp yapacağınız tencerenin altına yerleştirin. Dolmayı sarmak için pazıları tezgaha açın ters kısmına kıyma harcını koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Sıkı sarmayın çünkü pirinç pişince şişer, dolmalar patlar sonra. Bu işlem için aşağıdaki fotoğraflardan yardım alabilirsiniz.
Pazıları sardıktan sonra, tenceredeki sapların üzerine yanyana dizin. Çok fazla boşluk bırakmayın.
Son olarak sosu için 1 bardak suya, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın ve pazıların üzerine dökün. Kısık ateşte en az 30 dakika pişirin. suyu azalırsa arada su ekleyebilirsiniz. Afiyetler 🙂
Eline sağlık Pelin’cim.. Bunu bir de pirinç yerine iri bulgur koyarak denemelisin!