Hakkımda

Pelin Dumanlı Kimdir?

 

1988 İstanbul doğumlu. Yeditepe Üniversitesi’nde burslu okuduğu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün ardından Bilgi Üniversitesi, Kültürel İncelemeler bölümü, yemek kültürü ve tarihi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Eğitim hayatına devam ederken, bir yandan kasap ve organik pazar gibi sektörün farklı hizmetlerinde çalıştı.  2006 yılında ABD’ye giderek yurtdışı mutfak tecrübesi kazandı.  Profesyonel meslek hayatına Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’da başlayan Pelin Dumanlı, sırasıyla Otto İstanbul’da mutfak ve banket koordinatörü, Refika’nın Mutfağı’nda Mucize Lezzetler TV programından sorumlu koordinatör ve Mare Nostro’da Ar-Ge departmanı kurucu şefi olarak çalıştı.

2013 yılında İstanbul’dan Bodrum’a göçtü. Haziran 2014’te ise profesyonel ve amatörlere yönelik gastronomi eğitimleri veren kendi markası Foodrum‘u ortaya çıkardı. Çalışmalarını Foodrum Culinary Park çatısı altında yürütmekte ve pek çok markaya danışmanlık vermektedir.

2015-2017 yılları arasında Migros Ticaret A.Ş. Uzman Kasap markasının danışmanlığını yapmıştır.

Ayrıca Bodrum Ted Koleji’ndeki mutfak atölyelerinin öğretmenliğini sürdürmektedir. 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Akademisi’nin Koordinatörlüğü’nü yürütmüş ve halen öğretim görevlisi olarak yarı zamanlı olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde ders vermektedir.

Tezine konu olan ”Sakatat’‘ hakkında bir kitabı bulunmaktadır.

İstanbul Mutfağı ve Sakatat üzerine yazdığı makale ile de Oxford Üniversitesi Gıda Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılmıştır. Yazdığı kitap, Sakatat haricinde, her gün yeni tarifler ve teknikler ile pişerek, mutfak kültürü konusunda incelemelerine devam etmekte, yemek kültürü alanında yaptığı araştırmaları çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmaktadır.

 

 

Reklamlar