Migros Tv’de Yayınlanan İşkembe Schnitzel Tarifim
https://migrostv.migros.com.tr/iskembe-schnitzel-tarifi/
işkembe schnitzel
½ kg dana işkembe (damar kısmı)
1 bardak un
2 adet yumurta
1 bardak galeta unu
½ çay bardağı zeytinyağı
*servisi için isteğe bağlı patates kızartması ve limon dilimi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayın. İster düdüklü tencerede, isterseniz de tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave ederek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan işkembeyi delikli kepçe ile tencereden çıkarın ve süzün ve dilediğiniz büyüklükte tercihen el kadar parçalar halinde doğrayın. İyice süzüldükten sonra fazla suyunu havlu peçete ile alın. 3 ayrı kaba un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyun. İşkembeleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Fırın tepsisi, ya da borcama yerleştirip, üzerine zeytinyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Servis ederken üzerine 1 dilim limon ve yanına patates kızartması koyabilirsiniz.
Fotoğraf Telif Hakları Migros’a aittir. Fotoğraf: Bahar Kitapçı