Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Devrek Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Bölümündeydim

Yıl 2005, ben Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümüne girmek için tüm istek, azim ve çabam ile uğraşıyorum…. Çok sorum vardı geleceğime dair… bölüme girmeden önce bana birinin yol göstermesini çok istemiştim ama maalesef gastronominin anlamını bile bilen çevremde kimse yoktu. 2005 Ağustos ayında bölümümü burslu kazandığımı öğrenince tüm gece şükrettim ve kendi kendime ahdettim “Bana kimse yardım etmedi, eğer benden yardım istenirse elimden geldiği sürece yapacağım” diye.

Bu sözümü unutmadım…Hayat da bana unutturmadı!

Geçtiğimiz hafta, Zonguldak, Bülent Ecevit Üniversitesinden çok sıcak bir ses aradı; Basın ve Halka İlişkiler departmanından Esra Güner. Devrek’deki Aşçılık bölümü öğrencileriyle bir söyleşi ve workshop yapabilir misiniz diye sordu. Hiç tereddütsüz -gelirim dedim. İyi ki de gitmişim… Birbirinden hevesli, pırıl pırıl gençlerle biraraya geldim.

beun pelin dumanlı

Yakın ilgi gösteren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i de makamında ziyaret ettim. Türkiyenin en genç rektörü ünvanına sahip Mahmut Özer ile gastronomi ve yemek tarihi üzerine tatlı bir sohbet ettik. 2005 ve 2015 arasındaki 10 yılda gastronomi ve aşçılık alanlarında ne kadar iyiye yönelik gelişim olmuş o an daha da iyi anladım. Rektör Özer’den de bir söz aldım; çalışmalarımda daima üniversite olarak yanımda olacağını iletti. Benim için çok duygulu bir andı.

12208767_1657760367813626_5522949162839547592_n 12208822_1657760364480293_4458464385451557639_n

Söyleşinin yapılacağı konferans salonuna geçince şaşkınlığım ve duygusallığım daha da arttı. Salon tamamen doluydu, öğrencilerin parlayan gözleri beni daha da motive etti. Başladım anlatmaya… Çok ilgili dinlediler, çok doğru sorular sordular. Sonra doooğru mutfağa gittik, teknik bilgiler ve uygulamalar eşliğinde yemek yaptık.

12193489_1211662895527620_9056447071078366751_n 12187705_1211662952194281_9153154820140038783_n

IMG_2134 IMG_2080

söyleşi ve workshop ardından rehber ile kısa ama dolu dolu bir Devrek turu yaptık. Bana birbirinden özel yöresel yemekler tattırdılar, tarihi simit fırınını ve Devrek’in dünyaca ünlü bastonlarının üretildiği atölyeleri ziyaret ettik. Devrek’in meşhur beyaz baklavasından tattım. Beyazlığını görünce nasıl yapıldığıyla ilgili bayağı bir kafa patlattım. Sonunda sırrını söylediler  🙂

baston devrek simit

Beni öyle güzel ağırladılar ki, bir devlet üniversitesinde böylesine ağırlandığım için gururlandım. Başta Rektör Özer ve Esra Hn. olmak üzere tüm akademisyenlere, ve öğrencilere teşekkür ediyorum.

http://m.haberler.com/sef-pelin-dumanli-devrek-kampusu-nde-gonulleri-7852890-haberi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s